×

Pozitif Building & Lounge

Category: Retrofit
Location: Istanbul
Project Date: 2007
Client: Pozitif Publicity
Area: 300 m²
Team: Aydan Volkan, Selim Cengiç, Ayşe Akbaş Yıldırım

Asmalımescit neighborhood witnessed a radical change after the second half of 90s and music club Babylon played a major role in this change. Pozitif Office Building has a physical connection between Babylon Lounge on its entrance floorand the Babylon Music Club in a historical building attached behind. Contemporary discourse of the building has a parallel attitude with its establisher, also has an intercourse with the historical surrounding.

Babylon Lounge on the ground level offers a serene space during the day time for its visitors and also to the employee of Pozitif which enables them to listen good music during lunch hours. The same space changes its atmosphere with the arrangement of lighting system at night and becomes a live performance space integrated with Babylon Music Club. The first floor is designed to host private meetings and dinners for small groups and the remaining four floors are used by Pozitif offices.